Кметът на Варна Благомир Коцев започва поредица от срещи с кметовете

...
Кметът на Варна Благомир Коцев започва поредица от срещи с кметовете
Коментари Харесай

Кметът на Варна стартира редица важни срещи

Кметът на Варна Благомир Коцев започва поредност от срещи с кметовете на петте региона и петте кметства на територията на община Варна. Първото му посещаване беше в Звездица, където се срещна с кмета на селото Станислава Христова. На срещата участваха още заместник-кметовете по инфраструктурата Пламен Китипов, по сигурността Илия Коев, както и шефът на общинското дружество " Управление на планове и озеленяване " Стоян Аргиров.

Поставянето на нови точки за видеонаблюдение бе една от обсъжданите тематики. Предвижда се камери да бъдат сложени тук-там, където има централизация на изхвърляне на строителен боклук. Ще бъдат наложени и наказания на всички открити извършители на чистотата в селото, сподели по време на срещата Коев. Ще се търсят разновидности и за обезопасяването на рискови и необитаеми здания, акцентира той.

Станислава Христова срещна кметския екип с проблемите на селото. Сред тях са неприятната улична инфраструктура, изчезнало тук-там осветяване, остарялата водопроводна мрежа и други. Решаването на казуса с ВиК в региона е включено в настояванията на Община Варна за финансова помощ от страната, подсети по време на срещата заместник-кметът Китипов.

Съдействие във обновяване разкопките на античен храм в региона на землището желаеха още от управлението на селото. Край Звездица бяха открити остатъци от ранно-християнска базилика от V-VI век, от времето на император Юстиниан Велики. За страдание, мястото постоянно се разрушава и разграбва от иманяри, изясни Станислава Христова. Тя изиска подпомагане и за разширението на еко парка в Звездица.

Всички сложени проблеми следва да се разискват и да се търсят разновидности за тяхното решение, бе коментирано по време на срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР